Een jaar met de camper door Europa

Bijgewerkt: apr 14

Helaas zijn onze plannen voorlopig uitgesteld i.v.m. het Coronavirus. Heel jammer, maar er zijn op dit moment belangrijkere zaken die tellen. Als we de plannen weer voort gaan zetten, dan zal ik dat in een blog laten weten.


Een jaar reizen met de camper door Europa, hoe gaan jullie dat dan doen? Hoe zit het met de kinderen? Waar leef je van? Verkopen jullie het huis? Dat jullie zoiets durven!

Samen met mijn man en twee zoons zijn wij druk bezig met plannen te maken om in juli 2020 voor een langere tijd in Europa te gaan reizen. Wij willen heel graag onze kinderen Europa laten zien en niet alleen tijdens die paar weken vakantie per jaar. Wij zijn op zoek naar meer rust om te genieten en te leven. Wij willen meer tijd voor het leven samen.

Waar leven jullie dan van tijdens de reis?

Het zorgt ervoor dat we op een andere manier aan onze inkomsten moeten komen. Mijn man geeft zijn baan op en samen gaan we aan de slag om voldoende geld te verdienen met online werken. Ik kan je vertellen dat het best een uitdaging is. Online werk vinden wat goed te combineren is met het leven in een camper als je reist door Europa is best pittig. Maar wel een hele interessante, want we doen het echt ergens voor. Als alles verloopt volgens onze planning gaan we over 5 maanden op onze bijzondere reis.

Wat moet je allemaal regelen?

Wat voor gevolgen heeft deze reis? Wat wordt er van ons verwacht als wij Nederland voor een jaar verlaten? Alle verzekeringen moeten gecontroleerd worden, welke gelden wel en welke gelden niet tijdens de reis. Zijn er verzekeringen die we stop kunnen zetten en welke zijn er extra nodig tijdens de reis? Kunnen de kinderen zomaar een jaar van school worden gehaald? Op welke manier gaan wij ons geld verdienen tijdens onze reis. Hoe werkt het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel als wij Nederland verlaten?

Dit zijn een aantal van de vragen die wij eind vorig jaar hebben uitgezocht en waar uiteindelijk allemaal positieve antwoorden op zijn gekomen. De ene wat makkelijker dan de ander en uiteraard zijn er wel wat voorwaarden aan verbonden, toch zijn de uitkomsten zoals wij ze hoopten.

Wat nu belangrijk is, het zorgen voor voldoende inkomsten tijdens de reis. Eind april zullen we de balans opmaken en de knoop doorhakken. Gaan wij inderdaad in juli voor een jaar reizen met de camper door Europa?6 keer bekeken

VA-Marieke

Virtual Assistent

Marieke ten Donkelaar

0621577592

Goede herder 8

1251 SN Laren nh

KVK: 75082780
BTW:NL001903556B15 

VaMarieke@gmail.com

© 2020 door Marieke ten Donkelaar.