Een wereld vol plastic

Kijk rond in een supermarkt of een drogisterij, het overgrote deel is verpakt in plastic. Groente, vlees, brood, aardappelen, olijfolie, shampoo, handzeep, tandpasta, wc-papier en deodorant. Dit is een klein lijstje van producten welke we dagelijks gebruiken en altijd onnatuurlijk verpakt zijn.

Een product zoals tandpasta is verpakt in plastic en koop je een set dan zit er nog een extra laag omheen! Is dat echt nodig?

Kleine stapjes zonder plastic.

Waar kan je beginnen om te helpen om er minder van te verbruiken? Gelukkig zijn er veel creatieve mensen die helpen om hiervoor ideeën te bedenken.

- Neem een herbruikbare tas mee naar de winkel; - Doe je boodschappen op de markt en neem je eigen tas mee; - Gebruik voor de groente en fruit herbruikbare zakjes; - Probeer bij je inkopen te letten op de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Douchen zonder plastic.

Er zijn natuurlijk nog tal van manieren om hiermee om te gaan. In het begin deden wij altijd een zak in de afvalbak voor plastic. Sinds een tijd zijn we daarmee gestopt, wat een onzin. We proberen te scheiden en dan voegen we er extra afval aan toe.

Ik gebruik zelf shampoo, crèmespoeling en zeep van Lush, dit zijn heerlijke blokken zeep. Als ik ze in huis krijg snijd ik ze in kleine bruikbare blokjes en stop ze in een glazen jam potje. Het was even aanpassen, maar nu voelt het als normaal.


Alle beetjes helpen.

Dit zijn een paar stapjes naar minder onoplosbaar afval. Probeer eens na te denken waar jij jouw hulp kan bieden tegen dit onoplosbare afval. Er zijn steeds meer webshops waar je producten kan kopen zonder deze verpakkingen of met gerecyclede verpakkingen. Bedenk dat alle beetjes helpen.

5 keer bekeken

VA-Marieke

Virtual Assistent

Marieke ten Donkelaar

0621577592

Goede herder 8

1251 SN Laren nh

KVK: 75082780
BTW:NL001903556B15 

VaMarieke@gmail.com

© 2020 door Marieke ten Donkelaar.