Even geen telefoon, televisie of computer...

Bijgewerkt: mrt 13

Hoe moeilijk kan het zijn, even geen telefoon, televisie of computer? Als ik om mij heen kijk en naar mijzelf moet ik antwoorden met verschrikkelijk moeilijk. Kan het ook even zonder?


Ga een keer op het station staan en kijk om je heen. Probeer dan eens iemand te vinden zonder een telefoon in zijn hand, succes! Als ik uit eten ga, dan valt het gewoon op hoeveel mensen met hun telefoon bezig zijn, zo gezellig! Zelfs tijdens het autorijden zijn mensen heel druk met hun telefoon, veiligheid voor alles! Misschien toch wat vaker even een momentje inlassen zonder al deze prikkels.

Hoe leefden de mensen vroeger dan?

Hoe deden ze dat vroeger dan? Geen telefoon of andere schermpjes om je hoofd te vullen met overbodige en overbelastende informatie. Wat zal het leven toen saai zijn geweest! Heerlijk lijkt mij het, meer tijd voor elkaar omdat de afleiding van schermpjes er niet is. Ach, we moeten het doen met nu. Dus las ik regelmatig een momentje in zonder al deze prikkels. Het is een uitdaging, maar ik kan er erg van genieten.


Teveel informatie vanaf alles met een schermpje!

Mensen overprikkelen hun geest teveel, al die schermpjes geven informatie wat verwerkt moet worden door de geest. Het eist allemaal een plekje op in jouw eigen harde schijf, wat ervoor zorgt dat je overbelast raakt en minder gaat functioneren. Dit met alle gevolgen van dien.

Is onze geest wel gemaakt om daar zoveel in te stoppen? Ik vraag het mij ten zeerste af.

6 keer bekeken

VA-Marieke

Virtual Assistent

Marieke ten Donkelaar

0621577592

Goede herder 8

1251 SN Laren nh

KVK: 75082780
BTW:NL001903556B15 

VaMarieke@gmail.com

© 2020 door Marieke ten Donkelaar.